Νέες Κυκλοφορίες Blu Ray

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου είχαμε στις ΗΠΑ ακρετές ενδιαφέρουσες νέες κυκλοφορίες Blu Ray και ελπίζουμε σύντομα να τις δούμε και στην Ελλάδα. Επιλέξαμε 5 από αυτά:

1. The Lincoln Lawyer (2011) – Δικηγόρος Σκοτεινών Υποθέσεων – 118 λεπτά


Σκηνοθεσία: Brad Furman (The Take)

Παίζουν: Matthew McConaughey, Marisa Tomei, Ryan Phillipe, Josh Lucas

Σύνοψη: Ο Mick Haller (McConaughey) είναι ένας ποινικός δικηγόρος που διεκπεραιώνει όλες τις υποθέσεις του από το πίσω κάθισμα της Lincoln του. Όταν ο Louis Roulet (Ryan Phillipe) γόνος πλούσιας οικογένειας κατηγορείται για τον βιασμό μιας πόρνης πείθεται να τον υπερασπιστεί για να αποδείξει την αθωότητά του. Στην πορεία ωστόσο ανακαλύπτει πως η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή όσο φαινόταν.

IMDB: Kοινό: 7,4 –  Κριτικοί: 6,3

2. Source Code (2011) – Τα Τελευταία 8 Λεπτά – 93 λεπτά


Σκηνοθεσία: Duncan Jones (Moon)

Παίζουν: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga

Σύνοψη: O Colter Stevens (Gyllenhaal) πιλότος ελικοπτέρων ξυπνάει ξαφνικά σε ένα επιβατηγό τραίνο ωστόσο δεν είναι είναι ο εαυτός του αλλά κάποιος άλλος. Το τραίνο ανατινάζεται μετά από λίγο και ο ίδιος καταλήγει σε μια λίμνη. Τελικά μαθαίνει πως μετέχει σε ένα πρόγραμμα όπου ζει τα τελευταία 8 λεπτά κάποιου άλλου και η αποστολή του είναι να βρει τον βομβιστή πριν χτυπήσει ξανά.

IMDB: Kοινό: 7,7 –  Κριτικοί: 7,4

3. Rango (2011) – Animation – 112 λεπτά


Σκηνοθεσία: Gore Verbinski (Pirates of the Caribbean 1-2-3)

Φωνές: Johnny Depp, Isla Fisher, Nead Beatty, Bill Nighy

Σύνοψη: Ο Rango (Johnny Depp) είναι ένας χαμαιλέων που καταλήγει σε μια πόλη του West που βασιλεύει η απελπισία. Καταφέρνει να γίνει Σερίφης αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα.

IMDB: Kοινό: 7,6Κριτικοί: 7,5

4. 13 Assassins (2010) – 126 λεπτά


Σκηνοθεσία: Takashi Miike (Sukiyaki Western Django)

Παίζουν: Koji Yakusho (Babel, Memoirs of a Geisha), Tsuyoshi Ihara (Letters from Iwo Jima)

Σύνοψη: Στη δύση της βασιλείας των σαμουράι στην Ιαπωνία, ένας τοπικός άρχοντας αναλαμβάνει να δολοφονήσει τον αδελφό του Σογκούν που ο σαδισμός του έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο και κινδυνεύει η χώρα με επανάσταση. Στο αδιονόητο αυτό – για σαμουράι – επιχείρημα θα τον ακολουθήσουν 12 ακόμα σαμουράι, προσεκτικά επιλεγμένοι για τις ικανότητές τους αλλά και για την εντιμότητά τους.

IMDB: Kοινό: 7,8Κριτικοί: 8,7

5. Das Boot – Director’s Cut (1981) – Το Υποβρύχιο – 208 λεπτά


Σκηνοθεσία: Wolfgang Petersen (Troy, Air Force 1, The Perfect Storm)

Παίζουν: Jurgen Prochnow, Herbert Gronemeyer

Σύνοψη: Στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο τα Γερμανικά υποβρύχια προσπαθούν να βουλιάξουν τα συμμαχικά σκάφη στον Ατλαντικό. Οι απώλειές τους όμως είναι μεγάλες. Το U-96 είναι ένα από αυτά τα υποβρύχια που το πλήρωμά του προσπαθεί κάτω από εξαντλητικές συνθήκες και απίστευτο τρόμο να διατηρήσει τον επαγγελματισμό του και να συμμορφωθεί με τις εντολές των ανωτέρων του όσο παράλογες και αν φαίνονται.

IMDB*: Kοινό: 8,5 Κριτικοί: 8,6   *(για την κανονική ταινία, όχι για το director’s cut)

Posted on 15 Ιουλίου, 2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε