The Bop Decameron – O Woody Allen στη Ρώμη

The Bop Decameron

Συνεχίζοντας την πορεία του στην Ευρώπη ο Αμερικανός καλλιτέχνης – είναι γνωστό πως τον έχουν σε μεγαλύτερη υπόληψη οι Ευρωπαίοι παρά οι συμπατριώτες του Αμερικανοί – στην επόμενη ταινία του θα μας παρουσιάσει τη Ρώμη.

Μετά το Λονδίνο με το εξαιρετικό Match Point, την Βαρκελώνη με το πολύ καλό Vicky Cristina Barcelona και τελευταίο το Παρίσι με το Midnight in Paris που θα παιχτεί στην Ελλάδα το φθινόπωρο, επόμενη ταινία-προώθησης πόλης που ετοιμάζει είναι το The Bop Decameron του οποίου τα γυρίσματα έχουν ήδη αρχίσει.

Το καστ είναι όπως πάντα πολύ καλό και θα δούμε τον Alec Baldwin, τον Jesse Eisenberg του Social Network, την Ellen Page του Inception και την μούσα του όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, Penelope Cruz. Από Ιταλικής πλευράς θα έχουμε τη συμμετοχή του Roberto Benigni αλλά και της πάλαι ποτέ εκρηκτικής Ornela Muti. Θα συμμετέχουν επίσης η Greta Gerwing (No Strings Attached), η Judy Davis (A passage to India) και η νεαρή Alison Pill με την οποία έχει συνεργαστεί και στο Midnight in Paris.

Φωτό από τα γυρίσματα

Η ταινία βασίζεται – χαλαρά είναι η αλήθεια – στο περίφημο ‘Δεκαήμερο‘ του Βοκκάκιου μια συλλογή ιστοριών αγάπης του 14ου αιώνα, που είχε μεταφερθεί στην οθόνη το 1971 από τον Pier Paolo Pasolini. Ο Woody Allen εκτός από τη σκηνοθεσία και το σενάριο που υπογράφει, θα συμμετάσχει και ο ίδιος ως ηθοποιός σε μια από τις τέσσερις ιστορίες που θα εξιστορεί. Η πρώτη ιστορία θα αφορά ένα ζευγάρι Αμερικανών (ο σύζυγος θα είναι ο Woody Allen) που ταξιδεύει στην αιώνια πόλη και θα συναντήσει μια Ιταλική οικογένεια που η κόρη τους πρόκειται να παντρευτεί τον γιό. Η δεύτερη ιστορία θα αναφέρεται στον Ιταλό Leopoldo (Roberto Benigni) που κατά λάθος τον θεωρούν αστέρα του κινηματογράφου. Στην τρίτη ιστορία θα δούμε τον Alec Baldwin να ερμηνεύει έναν Αμερικανό αρχιτέκτονα από την Καλιφόρνια που επισκέπτεται την Ρώμη με κάποιους φίλους του ενώ η τέταρτη θα αφορά ένα νιόπαντρο ζευγάρι (Alessandro Tiberi και Alessandra Mastronardi) που πηγαίνουν στην Ρώμη να συναντήσουν κάποιους συγγενείς τους αλλά τελικά χάνονται στην πόλη.

Και βέβαια η περιοδεία του Allen δεν σταματάει εδώ. Συνέχεια της παρουσίασης Ευρωπαϊκών πόλεων θα έχουμε με το Μόναχο την επόμενη φορά καθώς ο καλλιτέχνης βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με την Γερμανική Bavaria Studios η οποία πολύ θα ήθελε να τον χρηματοδοτήσει για να αναδείξει με τον δικό του τρόπο και μια Γερμανική μεγαλούπολη. Λέτε να τον δούμε καμιά φορά και προς τα μέρη μας?

Το The Bop Decameron’ θα προβληθεί το 2012 χωρίς να έχει αναγγελθεί ακόμα η τελική ημερομηνία.

Δείτε σχετικά: Ο Woody Allen αλλάζει όνομα στο The Bop Decameron

Posted on 28 Αυγούστου, 2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 2 Σχόλια.

  1. Πώς ακριβώς θα έρθει ο Allen Ελλάδα? Εδώ δεν μπορούμε να συννενοηθούμε με άλλους που μας προτεινουν οι ίδιοι.

  1. Παράθεμα: O Woody Allen αλλάζει τίτλο στο The Bop Decameron « Πάμε Σινεμά

Σχολιάστε