Les Miserables (2012) – Οι Άθλιοι θα τραγουδήσουν στην μεγάλη οθόνη

Το διάσημο έργο του Βίκτωρα Ουγκώ έχει δει άπειρες πολλές φορές το δρόμο για την μεγάλη και τη μικρή οθόνη με πρώτη σημαντική προσπάθεια ήδη από το 1912, δηλαδή έχει σχεδόν έναν αιώνα ζωής.

Η καινούργια ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Tom Hooper  – που πέρσι μας είχε δώσει το The King’s Speech – θα είναι μεταφορά στην οθόνη του πολύ επιτυχημένου musical ‘Les Miserables’ σε μουσική του Claude-Michel Schönberg και στίχους του Alain Boublil που ξεκίνησε να παίζεται στο Λονδίνο το 1985 και συνεχίζει μέχρι σήμερα, κάνοντάς το το μεγαλύτερο σε διάρκεια μιούζικαλ στον κόσμο.

Στο κεντρικό ρόλο του Γιάννη Αϊγιάννη θα δούμε τον Hugh Jackman, την Anne Hathaway στο ρόλο της Φαντίνας και τον Russell Crowe να ερμηνεύει τον Ιαβέρη. Ο Jackman μας έχει δείξει επανειλημμένα τις χορευτικές και φωνητικές του δυνατότητες και ο Crowe μόλις κυκλοφόρησε καινούργιο δίσκο. Άρα δεν θα μας απογοητεύσουν, ελπίζουμε. Θα δούμε κατά πόσο θα μπορεί να τραγουδήσει και η Hathaway.

Στο υπόλοιπο καστ τώρα, αν και γράφτηκε πως η Emma Watson του Harry Potter θα υποδύεται την Κοσέτ, ωστόσο δεν έχει επαληθευτεί ακόμα, η Helena Bonham Carter εξακολουθεί να είναι σε διαπραγματεύσεις αλλά μάλλον θα συμφωνήσει και ο Geoffrey Rush φαίνεται πως μάλλον θα συμμετάσχει και αυτός.

Ο Russell Crowe έχει αρχίσει ήδη εντατική γυμναστική και πρόγραμμα αδυνατίσματος για να επανέλθει σε φόρμα μιας που έχει και τον ρόλο του Jor-El του πατέρα του Σούπερμαν στο πρόγραμμά του εκτός από τον ρόλο του Ιαβέρη που επίσης απαιτείται να μην είναι τόσο καλοζωισμένος.

Η ταινία βρίσκεται στο στάδιο του pre-production και τα γυρίσματα θα αρχίσουν τον Μάρτιο, έχει δε προγραμματιστεί να βγει στις αίθουσες στις 7 Δεκεμβρίου του 2012.

Posted on 23 Σεπτεμβρίου, 2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε