The Dept (2011) – Το Χρέος

To 1966 τρείς πράκτορες της Μοσάντ, η Rachel, o David και ο Stefan, αναλαμβάνουν να μεταβούν στο Ανατολικό Βερολίνο και να συλλάβουν τον Ναζί εγκληματία πολέμου Dieter Vogel γνωστό ως ‘Ο χειρουργός του Άουσβιτς‘ που έκανε ιατρικά πειράματα στους Εβραίους κρατούμενους του στρατοπέδου συγκέντρωσης. Επειδή όμως  πριν μπορέσουν να τον περάσουν κρυφά από το φυλάκιο ελέγχου στο Δυτικό Βερολίνο κάτι στραβώνει στην αποστολή, αναγκάζονται να τον εκτελέσουν.

Έχουν περάσει τριάντα χρόνια και το 1997 οι τρείς πράκτορες θεωρούνται εθνικοί ήρωες στο Ισραήλ επειδή σκότωσαν τον Vogel.  Ή μήπως δεν είναι έτσι?

Το μυστικό που κρατάνε οι τρεις τους από το 1966 τους κυνηγάει και κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα που θα πρέπει να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Κυρίως όταν νέες πληροφορίες έρχονται στην κατοχή τους.

Κατασκοπικό δράμα-θρίλερ, remake ενός ομώνυμου Ισραηλινού φιλμ του 2007, του σκηνοθέτη John Madden (Shakespeare in Love, Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλλι) με ένα εξαιρετικό καστ:

Στο ρόλο της νεαρής Rachel η Jessica Chastain, ενώ η Rachel του 1997 είναι η Helen Mirren. Ο νεαρός David είναι ο Sam Worthington και ο ηλικιωμένος ο Ciarán Hinds. Τέλος τον νεαρό Stefan ερμηνεύει ο Marton Csokas ενώ τον αντίστοιχο σε ώριμη ηλικία υποδύεται ο Tom Wilkinson.

Η ταινία προβλήθηκε στο φεστιβάλ του Toronto όπου είχε πολύ θετική αντιμετώπιση από το κοινό.

Θα το δούμε στις δικές μας αίθουσες την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011.

Posted on 7 Οκτωβρίου, 2011, in ΤΑΙΝΙΕΣ 2011, TRAILERS and tagged , . Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

Σχολιάστε