Rampart (2012) – To πρώτο Trailer

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στο Los Angeles o βετεράνος αστυνομικός Dave Brown ένας από τα τελευταία μέλη μιας διεφθαρμένης ομάδας προσπαθεί να επιβιώσει των διώξεων.

Η ταινία σχετίζεται με το σκάνδαλο Rampart μια υπόθεση εκτενούς διαφθοράς στους κόλπους της αστυνομίας του Λος Άτζελες (LAPD) και συγκεκριμένα σε μια ειδική ομάδα με το όνομα CRASH στη διεύθυνση Rampart (Προπύργιο) που σκοπό είχε την καταστολή του εγκλήματος των συμμοριών. Όπως αποκαλύφθηκε περισσότεροι από 70 αστυνομικοί εμπλεκόντουσαν σε παράνομες πράξεις που περιλάμβαναν απρόκλητους πυροβολισμούς, ξυλοδαρμούς, εμφύτευση στοιχείων, παγίδευση υπόπτων, κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών, ληστείες τραπεζών, ψευδορκίες, συγκαλύψεις στοιχείων κλπ. Η πόλη του Los Angeles πλήρωσε τελικά $125 εκατομμύρια σε αποζημιώσεις αλλά μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό όλο το εύρος της διαφθοράς.

Στο Rampart πρωταγωνιστεί ο Woody Harrelson στο ρόλο του διεφθαρμένου αστυνομικού Dave Brown, ενώ ένα πολύ καστ τον πλαισιώνει σε δεύτερους ρόλους όπως η Sigourney Weaver, η  Robin Wright, η Cynthia Nixon, ο Steve Buscemi, ο Ned Beatty, και ο Ice Cube. Η σκηνοθεσία είναι του Oren Moverman που κάνει εδώ τη δεύτερη σκηνοθετική του απόπειρα και το σενάριο του James Ellroy που μας είχε δώσει και το αντίστοιχο εξαιρετικό L.A. Confidential.

To Rampart προβλήθηκε για πρώτη φορά στο φεστιβάλ του Τορόντο και θα βγει στις αίθουσες στις ΗΠΑ στις 27 Ιανουαρίου 2012.

Posted on 23 Νοεμβρίου, 2011, in ΤΑΙΝΙΕΣ 2011, ΤΑΙΝΙΕΣ 2012, TRAILERS and tagged . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε