H Jehane Noujaim απελευθερώθηκε μετά από κράτηση στις φυλακές της Αιγύπτου

Η Αμερικανο-Αιγύπτια σκηνοθέτης Jehane Noujaim αφέθηκε τελικά ελεύθερη μετά από 36 ώρες κράτηση που είχε υποστεί όταν συνελήφθη στην πλατεία Tahrir στο Κάιρο με την κατηγορία της επίθεσης με μολότωφ.

Η Noujaim βρισκόταν στη γεννέτηρά της πόλη για τα γυρίσματα της νέας της ταινίας με θέμα την εξέγερση των Αιγυπτίων. Κατά τη διάρκεια μια διαδήλωσης στην πλατεία Tahrir την συνέλαβαν και την οδήγησαν στη φυλακή όπου κρατήθηκε για 36 πριν τελικά την αφήσουν αφού της κατέσχεσαν την κάμερα  και το τηλέφωνό της. Η ίδια δήλωσε πως είναι γελοίοι οι ισχυρισμοί πως συμμετείχε στη διαδήλωση με ρίψη μολότωφ καθώς βρισκόταν σε σημείο που μόνο διαδηλωτές θα μπορούσε να χτυπήσει και συνέχισε λέγοντας πως ‘Αν αυτό συμβαίνει σε εμένα, σκεφτείτε τι μπορεί να συμβεί σε ένα παιδί που δεν έχει γνωριμίες και διασυνδέσεις’ .

Η Noujaim έγινε γνωστή από το ντοκυμαντέρ της Control Room του 2004 στο οποίο αναφερόταν στον τρόπο με τον οποίο τα μέσα είχαν καλύψει τον πόλεμο στο Ιράκ και ειδικά το Al Jazeera, και είχε δημιουργήσει μεγάλη δυσφορία στην τότε κυβέρνηση Βush καθώς είχε δείξει ότι ακριβώς η κυβέρνηση προσπαθούσε να καλύψει.

Δείτε σχετικά: Ιρανή ηθοποιός θα μαστιγωθεί γιατί εμφανίστηκε σε ταινία χωρίς την μαντήλα!

Posted on 27 Νοεμβρίου, 2011, in CINE ΝΕΑ and tagged . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε