Oldboy (2012) – Ο Colin Firth θα είναι ο κακός στο remake του Spike Lee?

Spike Lee και Josh Brolin

Το 2004 ο Κορεάτης Chan-wook Park τάραξε τα νερά των Καννών και απέσπασε το μεγάλο βραβείο τη επιτροπής από τα χέρια του Προέδρου της Quentin Tarantino με το άγριο, σκληρό και αιματηρό Oldboy που στηρίζεται στο ομώνυμο Ιαπωνικό magna των Nobuaki Minegishi και Garon Tsuchiya και έκτοτε έγινε ταινία αναφοράς του Ασιατικού κινηματογράφου και των οπαδών του είδους.

Σχεδόν μια δεκαετία μετά ο Spike Lee αποφάσισε να γυρίσει ένα remake της κλασσικής πλέον ταινίας με πρωταγωνιστή τον Josh Brolin στο ρόλο του κεντρικού ήρωα Oh Dae-su, που βέβαια δεν θα λέγεται έτσι. Ο ρόλος του κακού, της Νέμεσης του πρωταγωνιστή, είχε αρχικά προσφερθεί στον Christian Bale που τελικά δεν δέχτηκε και τώρα προτάθηκε στον Colin Firth ο οποίος δήλωσε πως το σκέφτεται.

Η Αμερικανική εκδοχή θα έχει σεναριογράφο τον Mark Protosevich που έχει γράψει τα σενάρια στο The Cell, στο Poseidon, στο I am Legend και τελευταία του Thor.

Oldboy 2003

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Spike Lee αποκάλυψε πως στη δική του εκδοχή θα προστεθούν νέα στοιχεία που θα ξαφνιάσουν τους θεατές που έχουν δει το αρχικό φιλμ γιατί είναι νέοι χαρακτήρες και καινούργιες καταστάσεις που τους αντιπροσωπεύουν με τρόπο που αλλάζει την ιστορία αλλά τελικά οδηγούν προς την ίδια κατεύθυνση.

Τι ακριβώς έχει κατά νου ο Spike Lee δεν διευκρίνισε, πάντως αν πρόκειται να την εξ-αμερικανίσει μειώνοντας την ωμότητά της,  τον αιματηρό και αποτρόπαιο χαρακτήρα της που με τέτοια εσωτερική δύναμη μας είχε δώσει ο Chan-wook Park, ίσως καλύτερα να την αφήσει στη ησυχία της.

Το Oldboy έχει προγραμματιστεί για το 2012, αλλά ακόμα δεν έχει μπει σε προετοιμασία η παραγωγή άρα μάλλον δύσκολα να τα καταφέρει χρονικά. Θα επανέλθουμε με νεώτερα μόλις υπάρξουν.

Posted on 29 Νοεμβρίου, 2011, in ΤΑΙΝΙΕΣ 2012 and tagged . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε