Cicero – O Tom Hardy θα γίνει Al Capone

Ο  Tom Hardy μετά τη συμμετοχή του στο Inception του Christopher Nolan ανεβαίνει διαρκώς στη λίστα των περιζήτητων ηθοποιών αλλά και οι επιλογές του είναι εξίσου καλές. Με το Warrior και το Tinker, Tailor, Soldier, Spy το 2011, αλλά πολύ περισσότερο με το επερχόμενο The Dark Knight Rises που θα ερμηνεύει τον Bane -που μάλλον όλοι περιμένουμε  να τον δούμε περισσότερο από τον πρωταγωνιστή Christian Bale/Batman – αλλά και με το This Means War, μια κωμωδία αξιώσεων και το Wettest County μια δραματική ταινία για τo 2012, ο Άγγλος ηθοποιός πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένος και πολύ απασχολημένος.

To Cicero είναι μια από τις επόμενες ταινίες που επέλεξε να κάνει, με σκηνοθέτη τον David Yates που σκηνοθέτησε τα τελευταία τέσσερα Harry Potter. Αν και η παραγωγή δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν το 2013, ο Hardy ήδη προετοιμάζεται για τον ρόλο του Al Capone εντρυφώντας σε παλιές κλασικές γκανγκστερικές ταινίες και ερμηνευτές όπως ο James Cagney, o Humphrey Bogart και ο Edward G. Robinson που έχουν αφήσει ιστορία σε παρόμοιους ρόλους.

Cicero ήταν η πόλη λίγο έξω από το Σικάγο που είχε την έδρα του ο Αλ Καπόνε τη δεκαετία του 20. Η ταινία θα ερευνά την άνοδο και την καριέρα του διαβόητου γκάνγκστερ που παρέμεινε αρχηγός του οργανωμένου εγκλήματος για μια δεκαετία πριν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή.

O Tom Hardy ως Bronson, στο Warrior και ως Bane στο The Dark Knight Rises

Ο Tom Hardy γεννήθηκε το 1977 στο Λονδίνο και σε ηλικία 19 χρονών κέρδισε ένα διαγωνισμό μοντέλων. Πέρασε τα επόμενα χρόνια προσπαθώντας να νικήσει τον αλκοολισμό και τη χρήση ουσιών που έγιναν αφορμή για το διαζύγιό του. Το 2001 συμμετείχε στη βραβευμένη  σειρά Band of Brothers του HBO παραγωγής Tom Hanks και Steven Spielberg και την επόμενη είχε τον πρώτο ρόλο του σε κινηματογραφική ταινία στο Black Hawk Down του Ridley Scott. Συνέχισε με θέατρο όπου βραβεύτηκε με το βραβείο καλύτερου νέου ηθοποιού και το 2008 μετείχε στο RocknRolla του Guy Ritchie. Όμως ο επόμενος ρόλος του στο Bronson και η βράβευσή του στα British Independent Awards ήταν που τράβηξε το ενδιαφέρον των παραγωγών και έτσι έφτασε στο Inception που απογείωσε την καριέρα του.

Από τo 2003 που κατάφερε και αποτοξινώθηκε έχει αφιερώσει τις δυνάμεις του στην βοήθεια νέων που αντιμετωπίζουν προβλήματα και έχει χριστεί Πρεσβευτής του Ιδρύματος Prince’s Trust που υπό την αιγίδα του πρίγκιπα Καρόλου έχει τον ίδιο στόχο.

Posted on 11 Ιανουαρίου, 2012, in ΤΑΙΝΙΕΣ and tagged , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε