Skyfall (2012)- Ο Ben Whishaw θα είναι ο Q στο νέο James Bond

Ben Whishaw ο νέος Q

O Ben Whishaw θα είναι ο Q στην 23η ταινία του James Bond και είναι πρώτη φορά που ο μάγος των gadget του MI6 θα είναι νεαρότερος του διάσημου πράκτορα.

Ο 31χρονος Βρετανός ηθοποιός έχει θητεύσει στο θέατρο σε κλασικούς ρόλους, (έχει ερμηνεύσει και Άμλετ) και θεωρείται από τους κριτικούς ένας από τους καλύτερους νέους ηθοποιούς.

Τον ρόλο του Q ή Major Boothroyd όπως είναι το όνομα που τού είχε δώσει στα βιβλία του ο Ian Fleming, κρατούσε επί 36 ολόκληρα χρόνια, από το 1963 μέχρι τον θάνατό του το 1999, ο  Desmond Llewelyn που πρωτοεμφανίστηκε στην δεύτερη ταινία της σειράς Από τη Ρωσία με Αγάπη του 1963 αλλά σαν Boothroyd, ενώ σαν Q καθιερώθηκε στην τρίτη, το Goldfinger του 1964. Ο Llewelyn έπαιξε συνολικά σε 17 ταινίες και με 5 διαφορετικούς James Bond, τον Sean Connery, τον George Lazenby, τον Roger Moore, τον Timothy Dalton και τον Pierce Brosnan και δεν εμφανίστηκε μόνο στο Live and Let Die που δεν υπήρχε ο Q.

Στην 20η ταινία Die Another Day του 2002 τον ρόλο πήρε ο John Cleese, ενώ οι δύο επόμενες με τον Daniel Craig δεν είχαν Q.

Στο Skyfall ο James Bond έχει να αντιμετωπίσει την επίθεση που δέχεται η MI6 και θα δοκιμαστεί και η πίστη του στην M που επιστρέφει το παρελθόν της για να την στοιχειώσει.

Η σκηνοθεσία είναι του Sam Mendes και ο βασικός κακός που θα έχει να σταματήσει ο Bond θα είναι ο Javier Bardem.

Τα γυρίσματα συνεχίζονται και η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 9 Νοεμβρίου 2012.

Δείτε σχετικά: Bond 23 – Ο Daniel Craig απέκτησε Bond-girl και τίτλο?

Posted on 25 Νοεμβρίου, 2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε