Red Dawn (2012) – To remake της Κόκκινης Αυγής πήρε ημερομηνία προβολής

Το 1984 ένας νεαρός Patrick Swayze και ένας ακόμα πιο νεαρός Charlie Sheen, μόλις 19 χρονών στην πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση, πρωταγωνιστούσαν στο Red Dawn μια ταινία χαμηλού προϋπολογισμού από τον σκηνοθέτη  John Milius που ερχόταν φρέσκος από την προηγούμενη επιτυχία του με το Conan the Barbarian. Η ταινία γνώρισε επιτυχία κυρίως στο νεαρό κοινό, ανέδειξε τους δύο πρωταγωνιστές και με τα χρόνια πέρασε στη σφαίρα των cult ταινιών.

Η ιστορία είχε να κάνει με μια ομάδα εφήβων που προσπαθούν να σώσουν την πόλη τους από την εισβολή των κακών Σοβιετικών μιας και εκείνη την εποχή είμαστε εν μέσω ψυχρού πολέμου.

Το τωρινό remake έχει πρωταγωνιστή τον  Chris Hemsworth, λέγε με Thor, στη θέση του Swayze σαν Jed και τον Josh Peck στον ρόλο του Matt/Charlie Sheen. Βέβαια τώρα δεν έχουμε πλέον Σοβιετικούς, αλλά η εισβολή γίνεται από στρατεύματα της Βόρειας Κορέας που είναι οι κακοί της υπόθεσης. Αρχικά ήταν να κάνουν την εισβολή οι Κινέζοι, αλλά με την αγορά της Κίνας να απορροφά τόσα Αμερικάνικα προϊόντα θεώρησαν σωστό να μην δημιουργήσουν πρόβλημα.

Το Red Dawn σε σκηνοθεσία του stuntman Dan Bradley που κάνει εδώ την πρώτη του σκηνοθετική προσπάθεια, είχε γυριστεί πριν από τρία χρόνια, όμως οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε η παραγωγός εταιρία MGM και η φημολογούμενη πτώχευσή της, δεν επέτρεπαν την διανομή της ταινίας στους κινηματογράφους. Τώρα τελικά μετά την διευθέτηση του θέματος πήρε ημερομηνία προβολής και θα βγει στις αίθουσες στις ΗΠΑ στις 2 Νοεμβρίου 2012.

Posted on 27 Νοεμβρίου, 2011, in ΤΑΙΝΙΕΣ 2012 and tagged , . Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

Σχολιάστε