Ο Jonathan Nolan θα σώσει το Akira ?

H προσπάθεια του Αμερικανικού remake του Ιαπωνικού manga Akira του 1988 έχει τόσα προβλήματα που δεν έχουν τελειωμό. Από το 2010 που ξεκίνησε το project πολλοί ηθοποιοί έχουν αρνηθεί ρόλους και το σενάριο φαίνεται πως δεν ικανοποιεί την Warner Bros. Και καθώς το κάστινγκ προχωράει πολύ αργά και ο προϋπολογισμός των 90 εκ. δολαρίων θεωρείται υψηλός, πριν από μερικές ημέρες το στούντιο χωρίς άλλη προειδοποίηση σταμάτησε το έργο και έδιωξε όλον τον κόσμο.

Αυτό δεν σημαίνει πως έχει παραιτηθεί ή πως πρόκειται να το ακυρώσει. Απεναντίας αλλάζει εκ νέου σεναριογράφο και έχει τώρα δύο νέους υποψηφίους για να το ξαναγράψουν. Ο πρώτος και επικρατέστερος είναι ο Jonathan Nolan, αδελφός του σκηνοθέτη Christopher Nolan που έχει γράψει το σενάριο για το The Dark Knight και το The Dark Knight Rises και ο δεύτερος είναι ο Michael Green που έχει γράψει το Green Lantern. Από τους δύο προτιμάται ο Nolan και αν καταλήξουν θα πρέπει να ξαναγράψει τα κομμάτια των χαρακτήρων και να αλλάξει το ύφος της ταινίας.

Το Akira έχει αμφισβητηθεί πολύ από το κοινό για το κατά πόσο θα ήταν συνετό να εξ-Αμερικανιστεί και για το αν τελικά υπάρχει πραγματικά λόγος για το remake, αφού κανένα από τα στοιχεία της επιτυχίας του αρχικού δεν φαίνεται να υπάρχουν εδώ. Ούτε anime θα είναι, ούτε στο Τόκυο θα διεξάγεται, ούτε έφηβοι θα πρωταγωνιστούν.

Πάντως μέχρι στιγμής ο μόνος σίγουρος για τη συμμετοχή του φαίνεται να είναι ο Garrett Hedlund που θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Kaneda, ενώ για τον εξίσου σημαντικό ρόλο του Tetsuo δεν έχουν καταλήξει ακόμα. Πάντως με την αλλαγή – πάλι – των σεναριογράφων η επιλογή των ηθοποιών πήρε εκ νέου αναβολή.

Η σκηνοθεσία έχει ανατεθεί στον Καταλανό Jaume Collet-Serra που έχει στο ενεργητικό του το Orphan και το Unknown, ενώ οι συμμετοχές της Helena Bonham Carter και του Ken Watanabe δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί.

Το Αkira έχει προγραμματιστεί για το 2013.

Posted on 10 Ιανουαρίου, 2012, in ΤΑΙΝΙΕΣ 2013 and tagged . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε